“In het café klussen, poetsen, nog eens klussen en nog eens poetsen.”

In de schaduw van onze ‘Lieve Vrouwe Toren’ huist al sinds 1985 het heerlijk eigenzinnige Witzli Poetzli. Je kan er terecht voor het betere gesprek, het betere caféconcert en een goeie scheut Antwerpse charme. Cafébaas Diego baat sinds vorig jaar het café uit, en vat de impact van de coronacrisis helder samen.

Diego: Sluiten en wachten. Altijd wachten.

Waarmee hou je je in deze periode bezig?

D: In het café klussen, poetsen, nog eens klussen en nog eens poetsen. En verder muziek spelen, oefenen en maken.

Welke muziek sleept je door deze lockdown?

D: Merengue típico uit de Dominicaanse Republiek en afro-colombiaanse dansmuziek.

Wat is jouw toptip in deze tijden?

D: Altijd bezig blijven!

Wat is het laatste concert dat je hebt gezien?

D: Eddy Y Los Grasosos uit Mexico in een bar in Brussel, nadat het optreden van Chick Corea Trilogy in Bozar door de coronacrisis afgelast werd. Dat was zalig: rommelige rockabilly en Mexicaanse klassiekers om op los te gaan.

Wat is het eerste dat je gaat doen na corona?

D: Hetzelfde als nu, maar dan met mensen rondom mij.

Bij Witzli Poetzli hangt de foto van Tristan. Volg de route of koop een van de foto’s!


“We hebben besloten om een eigen Cannes te organiseren.”

Misschien is film niet het eerste dat je mist in deze periode. Je kan tenslotte streamen, toch? Maar wacht tot je in het post-corona tijdperk weer naar een bioscoop zoals Cinema Cartoon’s kan. Daar kan elke homecinema een puntje aan zuigen, tenzij de jouwe ook die authentieke rode cinemazetels, kenners als personeel en de gezelligste bar van ‘t Stad heeft? Cinema Cartoon’s is the real deal, en ook al treft de coronacrisis hen zwaar, toch zetten ze die lijn online verder.

Jon: Op de dag dat de cinema gesloten werd, zijn we in actie geschoten en hebben we ‘Cinema bij je thuis’ ontwikkeld. Een platform waarop de films te zien zijn die nu normaal bij ons zouden spelen. Ondertussen staat daar een zeer brede selectie van nieuwe en oude titels op. Normaal was nu het filmfestival van Cannes bezig. Nu dat dit niet doorgaat, hebben we samen met distributeur Cinéart besloten om een eigen Cannes te organiseren. Twaalf dagen lang zal een selectie van topfilms van de voorbije edities te zien zijn.

Wat is je favoriete foto uit De Klik?

J: De foto van Beraadgeslagen door Wim Hermans!

Welke muziek sleept je door deze lockdown?

J: Donny Bénet, Pharoah Sanders, Dijf Sanders. De laatste platen van Liesa Van der Aa, van Pilkington United en van Huelgas Ensemble.

Wat is jouw toptip in deze tijden?

J: De ‘Snow Wok’ op het Sint-Jansplein is sinds vorige week terug open.

Bij Cinema Cartoon’s hangen de foto’s van Raketkanon en Brutus. Volg de route of koop een van de foto’s!“We hebben bij de merch een Cabron Survival Pack gestoken”

Dicht tegen elkaar hangen, aanzienlijk wat liters zweten en achteraf op hun terras op adem komen, dat is Cabron op z’n best. Maar zelfs wie simpelweg een pint wil pakken in een van Antwerpens gezelligste kroegen, is er op dit moment aan voor de moeite. Al kan je uitbater Hans niets kwalijk nemen, hij brengt het Cabrongevoel namelijk gewoon naar je toe!

Hans: Voorlopig hebben we bij de de merch een Cabron Survival Pack gestoken (een blikje Stella, een glas, nootjes, een wc rol en een sticker). Dat wordt dan aan huis geleverd. In de toekomst gaan we waarschijnlijk ook een tapasschotel in combinatie met enkele dranken verkopen in het weekend. Ook dat wordt aan huis gebracht. We gaan in de het weekend ook dj-sets livestreamen.

Waarmee hou je je in deze periode bezig?

H: We hebben de zaak helemaal onder handen genomen en alles geschilderd en de nodige herstellingen uitgevoerd.

Welke muziek sleept je door deze lockdown? 

H: Ik luister de laatste tijd veel naar garagerock van allerlei Belgische en internationale bands

Wat is het laatste concert dat je hebt gezien? Hoe was het? 

H: Dat was Paint Fumes. Een optreden dat bij ons in Cabron door Hotsjumenas geregeld was. Zeker de moeite.

Wat is het eerste dat je gaat doen na corona? 

H: Op café gaan en hopelijk weer snel een optreden meepikken!

Bij Cabron hangen de foto’s van Peuk en Ikraaan. Volg de route of koop een van de foto’s!

Using Format